Dement: zo gek nog niet

De lezer wordt op een heldere en meeslepende manier binnengeleid in de gedachte- en belevingswereld van mensen die aan dementie lijden en in die van hun familieleden en verzorgenden…

Auteur: B. Miesen

Paperback 
€ 32,95 

Gratis verzending naar België vanaf € 20,00

Uitgever:Bohn Stafleu van Loghum
ISBN:9789031363315
Taal:Nederlands

Beschrijving

Het boek gaat in op bewustzijn, ontkennen en aanvaarden van dementie. Het beschrijft de gedachte- en belevingswereld van mensen met dementie. Het belicht op toegankelijke wijze de psychologische kanten van dementie.

Dementie is een hersenziekte waarbij de patiënt langdurig te kampen krijgt met onmacht en vervreemding, ontwrichting van het dagelijks leven, ontheemding en ontreddering. Dement: zo gek nog niet gaat onder meer in op het bewustzijn, ontkennen en aanvaarden van de ziekte. Dat is een proces van verwerking dat met onzekerheid en twijfel gepaard gaat.

De lezer wordt op een heldere en meeslepende manier binnengeleid in de gedachte- en belevingswereld van mensen die aan dementie lijden en in die van hun familieleden en verzorgenden. Dementerende mensen zelf, hun familie, vrienden en hulpverleners kunnen van dit boek veel inzicht, steun en houvast ontlenen. Zo worden hun gevoelens hanteerbaar. Een indringend boek over de psychologische kanten van dementie.

Deze (her)uitgave van Dement: zo gek nog niet is gebaseerd op o.a. klinisch onderzoek en intensieve omgang met mensen met dementie, hun naasten en professionele verzorgenden. Het boek, bedoeld als een kleine psychologie van dementie vormt als zodanig de theoretische basis voor het boek Zorg om mensen met dementie. Samen vormen zij een algemene introductie tot de boeiende wereld van patiënten, familie en hulpverleners.